Over ons

Over ons bedrijf

Het houden van dieren zit in ons bloed. Vanaf 1883 zit onze familie Peters al op de locatie waar we nu zitten. De opa en oma van de opa en oma van Stijn zijn daar een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen, kalveren en paarden begonnen. De opa en oma van Stijn hebben het bedrijf over genomen en in 1970 een leghennenstal gebouwd. Een deel van de eieren verkocht ze in een hokje bij de stal en een deel werd verkocht aan bijvoorbeeld restaurants in de regio. In 2011 gingen de opa en oma van Stijn met pensioen en werd er met het kippenbedrijf gestopt. Wel bleef de verkoop van eieren aan huis doorgaan, met eieren van leghennen


bedrijven uit de buurt. Op deze manier werd het contact met klanten en buren onderhouden en konden de klanten blijven genieten van heerlijke eieren. In 2017 kregen we de kans om deze locatie over te nemen om vervolgens de plannen voor een modern leghennenbedrijf te realiseren. Onze ideeën en wensen hebben we vormgegeven in een mooi stalontwerp. In 2021 zijn we begonnen met de bouw van de leghennenstal. In november 2021 is de stal opgeleverd. De nieuwe kippenstal is maar liefst 90 meter lang en 21 meter breed en biedt plaats aan 21.500 leghennen. De stal is voorzien van de modernste technieken en voldoet ruimschoots aan de huidige wet- en regelgeving.

Unieke locatie

Wat ons bedrijf ‘EiLokaal Didam’ zo bijzonder maakt, is onze regionale en transparante werkwijze in combinatie met de locatie. We zitten pal aan de A12. Vanaf de snelweg is de kans groot dat u onze kippen ziet rondscharrelen. Ook ligt het bedrijf dichtbij Didam en Zevenaar. Het is heerlijk om rond ons bedrijf een ommetje te lopen of een stuk te fietsen en van de omgeving en de kippen te genieten. 


Omdat we transparantie belangrijk vinden, hebben we dit ook letterlijk toegepast in het ontwerp van onze stal: we hebben metershoge glazen wanden, waardoor u de kippen vanaf de weg kunt zien. Bovendien krijgen de kippen zo daglicht wat goed is voor hun en ons welzijn. Zo willen we meer maatschappelijke verbinding creëren met onze omgeving en bezoekers. 


We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil, op een positieve manier kennis kan maken met de pluimveehouderij. Daarom bent u bij ons meer dan welkom om ons bedrijf te komen bezoeken. We vertellen u graag meer over onze leghennen en onze werkzaamheden.

En als u er toch bent, kunt u onze verse, heerlijke en eerlijk geproduceerde eieren kopen in onze eierenautomaat. Want wat is er heerlijker dan een vers eitje bij uw ontbijt, geproduceerd in uw eigen regio? 


Onze eieren kunt u ook volop tegenkomen bij de lokale middenstand. Grote kans dat u onze eieren ziet staan in supermarkten en horeca in de regio Didam en Zevenaar en verdere omgeving.