Eieren

Altijd een vers eitje bij je ontbijt

Uniek! Koop uw verse eieren in onze eierautomaat


Zin in een vers eitje bij uw ontbijt? Bij ons kunt u tussen 07.00 en 21.00 uur terecht voor dagverse eieren in onze eierenautomaat. 


We werken al 10 jaar met een hokje genoemd ‘EiLokaal’ waarin we eieren neerzetten voor de verkoop. We verkopen ruim 2.000 eieren per week. Met de komst van de nieuwe stal hebben we ook geïnvesteerd in een moderne eierenautomaat. In deze automaat is plaats voor maar liefst 400 dagverse eieren. Deze zijn verkrijgbaar in doosjes van 10 stuks of op een kartonnen tray van 30 stuks. In sommige vakken staat bijvoorbeeld 1 doos van 10 stuks, in andere 2 dozen á 10 stuks etc. De kosten zijn € 2,50 per 10 eieren. Handig is dat je kunt kiezen tussen contact of pin betaling.U vind onze eieren in de hele regio

Naast onze eierenautomaat leveren we onze eieren ook aan streekwinkels, horeca en supermarkten in de regio.

140.000 eieren per week


Onze 21.500 kippen leggen per week ongeveer 140.000 eieren. De eieren hebben een bruine schaal. Kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren. Kippen met witte oorlellen leggen witte eieren. De eidooier is mooi oranje/gelig van kleur. 


Rond de 20 weken leggen de kippen hun eerste eitje. Deze eieren zijn relatief klein met een gewicht van zo’n 45 tot 50 gram.  


Een leghen eet ongeveer 120 gram voer per dag. Het voer van onze leghennen bestaat uit kernvoer, tarwe en mais (CCM) en is aangepast aan de levensfase van de kip. De tarwe en de CCM is lokaal geproduceerd en kunnen we zelf inmengen op ons bedrijf. 


Als de leghennen groter worden, groeien de eieren ook in omvang en gewicht tot zo’n 65 gram als ze 85 weken zijn. Hoe ouder de kippen worden, hoe belangrijker de focus op goede eischalen ligt. Dit komt omdat een kip steeds dezelfde hoeveelheid kalk beschikbaar stelt voor de eischaal. Hoe groter het ei, hoe dunner het laagje kalk. Het is dus belangrijk dat de kalk die vrij komt voor een eischaal van de beste kwaliteit is. Dit kunt u sturen door voer aan te bieden, afgestemd op de behoefte van de hen.  


Wanneer de kippen ongeveer 85 weken oud zijn gaan ze naar de slachterij. Daar worden er soepkippen van gemaakt. Vervolgens wordt de stal grondig schoongemaakt voor een nieuwe koppel jonge leghennen van 17 weken. De kippen kopen we bij Broederij en Opfok organisatie Verbeek. 


U proeft hoe lekker onze eieren zijn 


We leggen u graag uit wat er in een ei zit. (Bron voedingswaardetabel.)

Een gemiddeld ei van 60 gram bevat 86 kcal en bestaat uit 45,2 gram water, 7,5 gram eiwit, 6 gram vet (1,5 gram verzadigd, 1,8 gram enkelvoudig onverzadigd vet, 1,1 gram meervoudig verzadigd vet), 210 mg cholesterol, 0,7 gram koolhydraten. Een ei is een bron van vitamines en mineralen. Zo zitten er vitamines A, B1, B2, B6, B11, B12, C en D in en natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Een ei is dus een prima verantwoord product voor uw ontbijt, middageten of als snack! 


Benieuwd naar onze heerlijke eieren? Bezoek onze eierenautomaat voor verse eieren. Onze eieren worden altijd zorgvuldig verpakt. We zijn extra trots op onze mooi vormgegeven eierdoosjes van EiLokaal Didam. 


Kraak de code en ontdek de herkomst van uw ei


De herkomst van elk ei is te achterhalen door de codes op het ei. Elk ei dat onze stal verlaat, is voorzien van zo’n code. Zo is altijd te achterhalen waar u ei geproduceerd is. Het cijfer geeft de productiewijze aan: 0 is een biologisch ei, 1 is een vrije uitloop ei, 2 is een scharrelei en 3 is een kooi ei.

NL geeft aan in welk land het ei geproduceerd is. Deze code wordt gevolgd door een 5 cijferig bedrijfsnummer en soms nog een stalnummer.